ZAŠTO UPTOWN93?

Započnite svoj novi, drugačiji i bolji život u stanovima prestižnog kvaliteta, sa kakvima se još niste sreli!

UpTown93 je objekat savremenog izgleda, koji već na prvi pogled odiše luksuzom, ali i novim idejama utkanim u sam koncept objekta. Građen je po najvišim arhitektonskim standardima uz korišćenje vrhunskih materijala, što će Vam pružiti potpuni ugođaj savremenog života i omogućiti da maksimalno uštedite na održavanju, ali i očuvate životnu sredinu.

Svi stanovi u UpTown93 su dvostrano orijentisani, što im obezbeđuje veliku količinu prirodne svetlosti i neometanu cirkulaciju svežeg vazduha, sa ciljem da priroda dobije pristup u Vaš dom. Neposredna okolina zgrade obiluje zelenilom u kom ćete uživati, a objekat sadrži i dvorišni prostor za zabavu i rekreaciju dece i odraslih, u vidu platformi sa sadržajima i to u više nivoa.

Kompleks čini šest Superior rezidencija, dve Penthouse rezidencije i dve Garden rezidencije. Stanovi su površine 93 m2 ili 116 m2 , i opremljeni su sistemima pametnog stanovanja, podnim grejanjem, modernim kaminom i nadzorom. Svaki stan ima prostranu terasu i ostavni odeljak u podrumskoj etaži.

Garden rezidencije nalaze se na prvom nivou kompleksa UpTown93. Uz terasu obuhvataju i svojevrsnu oazu u vidu privatnih dvorišta površine 20 m2 ili 25(29) m2.

Superior rezidencije su raspoređene na drugoj, trećoj i četvrtoj etaži objekta. Radi se o stanovima sa dve ili tri spavaće sobe, od kojih neke u svom sklopu sadrže i privatni garderober i kupatilo (master sobe).

Penthouse rezidencije, smeštene na poslednjem spratu, ističu se svojom prefinjenošću. Čine ih dva tipa stanova sa terasama.

Garden rezidencije

Nalaze se na prvom nivou kompleksa UpTown93, a površine su 93 m2 i 116 m2. Uz standardnu terasu poseduju i svojevrsnu oazu u vidu privatnih dvorišta površine 20(18) m2, odnosno 25(32) m2, smeštenih sa zadnje strane objekta.

Superior rezidencije

Su raspoređene na drugoj, trećoj i četvrtoj etaži objekta. Radi se o rezidencijama površine od 93 m2 i 116 m2, sa jednom ili dve master sobe.

Penthouse apartmani

Smešteni na poslednjoj etaži, odišu luksuzom. Čine ih dva tipa rezidencije površine 93 m2 i 116 m2, sa terasama.

Garden rezidencije

Nalaze se na prvom nivou kompleksa UpTown93, a površine su 93 m2 i 116 m2. Uz standardnu terasu poseduju i svojevrsnu oazu u vidu privatnih dvorišta površine 20(18) m2, odnosno 25(32) m2, smeštenih sa zadnje strane objekta.

Superior rezidencije

Su raspoređene na drugoj, trećoj i četvrtoj etaži objekta. Radi se o rezidencijama površine od 93 m2 i 116 m2, sa jednom ili dve master sobe.

Penthouse apartmani

Smeštenina poslednjoj etaži, odišu luksuzom. Čine ih dva tipa rezidencije površine 93 m2 i 116 m2, sa terasama.

Pismo arhitekte

"Projektovanju UpTown93 pristupljeno je sa svešću o potrebama čoveka u pogledu životnog prostora, njegove funkcionalnosti i komfora, ali i stalne povezanosti sa prirodom.
Oblikovni koncept objekta baziran je na kubusnoj geometrijskoj formi koja u daljim iteracijama formira prepoznatljive prostorne celine. Primarni, masivni, volumen u konstrastu je sa prozračnošću terasa uličnog fronta i sa velikim zastakljenim površinama stambenih prostorija. Ove površine stvaraju vezu između unutrašnjosti stanova, lođa kao međuprostora i slobodnog prostora van objekta. Stanovi odišu otvorenošću ka spolja, ali zbog promišljenog zoniranja u prostornoj organizaciji i pažnje posvećene detaljima i vizurama, zadržavaju svoju intimu u potpunosti.
Objekat odiše estetskom svedenošću, te se, i pored disproporcije sa okolnim objektima, uklapa u okolinu, ne ugrožavajući prirodne lepote okruženja. Izrazito široki profil Ulice Svetog Save, kao i prostrane zelene površine, omogućili su da UpTown93 postane novi reper u prostoru, koji će biti vodilja za dalju urbanizaciju ovog dela grada. Proporcije objekta su u harmoniji sa ulicom, ali i sa simetrijom primarnog volumena, koji ponegde obogaćuju pažljivo osmišljeni asimetrični elementi. Igra tamnih i svetlih tonova fasade, u kombinaciji sa prirodnom nijansom drveta na fasadi, obogaćuje ambijent i čini da boravak na impozantnim terasama bude posebno ugodan.
Životni prostor unutar objekta karakterišu spoj opuštenosti i prostornosti, kako zbog dvostrane orijentacije i fleksibilnosti stanova, tako i zbog pažljivo odabranih primenjenih materijala. Izbor boja u enterijeru otuda je okrenut ka zemljanoj paleti, koja obogaćuje životni prostor unutra i čini kontrast sa monumentalnim i „digitalnim“ oblikom same zgrade od spolja. Prostrane terase na prednjoj fasadi su u ovom maniru zamišljene kao svojevrsne prirodne oaze, sa obiljem prostora za veće rastinje, koje na ovaj način postaje i deo enterijera dnevnih soba.
Primenjeni materijali i sistemi opremljenosti objekta prate najsavremenije svetske trendove, koje diktira arhitektonska i tehnološka funkcionalnost, a sve sa minimalnim uticajem na životnu sredinu. Ovakvim razmišljanjem, ostvaruje se maksimalna energetska efikasnost, koja je ujedno i finansijski isplativa. Korišćenjem sistema pametne zgrade, daljinski se kontroliše životni prostor i prilagođava individualnim potrebama, a takođe štedi na utrošku energije i planiranju njene potrošnje.
Sveukupan utisak koji UpTown93 ostavlja je taj, da je ovaj objekat projektovan i izveden u potpunosti promišljeno, od inicijalne postavke i krupnih poteza, do najsitnijih detalja funkcije i estetike. Svojim inovativnim rešenjima i visokim standardima na svim poljima, predstavlja pravi pomak u konceptualizaciji i realizaciji životnog prostora na našem podneblju."

arh. Milan Varga
MEGA MODULOR DOO

Tagline image